Eco  Resort

Eco Resort Villa San Sebastian Curaçao

We verwelkomen je in een omgeving waar groen en luxe samenvallen. Geniet van verfrissende gastvrijheid en laat je inspireren door ons enthousiasme voor duurzaam reizen. Je zult met opgewekt gemoed vertrekken, en mijmeren over je volgende bezoek.

Op deze pagina lichten wij toe wat wij doen aan afvalscheiding en duurzaamheid.

Afvalscheiding en recycling
In onze milieustraat worden verschillende afvalstoffen gescheiden ingezameld te weten:

  1. papier/karton (papier/kartonbak milieustraat landfill Mal Pais)
  2. blikverpakkingen (milieustraat landfill Mal Pais))
  3. glas (glasbak milieustraat landfill Mal Pais))
  4. plastic flessen en aluminium blikverpakkingen  (werkgelegenheidsproject Green Phenix)
  5. overig plastic (Fuse Caribbean Curaçao)
  6. restafval (afvalverwerkingsbedrijf Selikor)
  7. snoeiafval (Landfill Mal Pais)

Green Phenix heeft mensen met een verstandelijke beperking in dienst en maakt van de ingezamelde plastic flessen allerlei gebruiksvoorwerpen met behulp van 3D printers.

Het plastic wat door Fuse Caribbean wordt ingezameld, wordt verwerkt tot bouwmaterialen.

Op dit moment zijn wij ons aan het orienteren op het composteren van GFT afval.

Duurzaamheid
Koeling van de studio’s kan op 2 manieren, met behulp van de nokventilatoren die zorgen voor een voortdurende luchtstroom door het hele gebouw. Samen met de shutters in deuren en ramen en de plafond ventilatoren blijft het dan in de studio’s aangenaam.

Heeft u liever wat meer koelte dan kunt u er voor kiezen onze airconditioning te gebruiken. De shutters worden dan afgesloten waardoor de koele airco lucht niet meteen naar buiten gaat.

Infinity pool onderhoud
Het water wat tijdens het zwemmen over de rand van  de infinitypool stroomt komt terecht in de goot. Deze staat in verbinding met de zwemwatertank naast de pool. Dit water wordt dagelijks opnieuw via het filter in de pool gepompt. Omdat er gemiddeld per dag ongeveer 300 tot 400 liter water verdampt wordt dit aangevuld met water uit de deepwell.  Vanuit de deepwell wordt het water naar de zwemwatertank gepompt. Levert de deepwell niet genoeg water, wat in de droge tijd voorkomt, dan maken we gebruik van onze regenwaterbak onder de villa. Al het regenwater wat op het dak van de villa terecht komt gaat in die bak en na de regentijd zit deze gewoonlijk overvol met 80 kuub water.
Voor het bijvullen van het zwembad maken we geen gebruik van het waterleiding water.

Het zwemwater wordt schoon gehouden met een minimum aan chloor en andere chemicaliën zodat er geen bacterie- of algenvorming plaats kan vinden. Dit wordt dagelijks getest en zo nodig aangevuld waardoor we de hoeveelheden tot een minimum kunnen beperken.

Buitendouche
Bij de pool staat de buitendouche zodat de gasten altijd fris het water in kunnen. Minder (strand)zand, crèmes en zonnebrandmiddelen in het zwemwater betekent minder chemicaliën nodig om het te reinigen.

Zonnepanelen
Een groot deel van onze energiebehoefte wordt opgewekt door 12 zonnepanelen die overdag alle energie die niet gebruikt wordt opslaan in batterijen. Na zonsondergang maken we dan gebruik van de opgeslagen elektriciteit.

Dripsysteem
Tijdens de droge tijd geven we de planten water vanuit de regenwaterbak zodat de tuin er het hele jaar mooi bijstaat! De pomp voor het dripsysteem gaat automatisch 2x per dag aan gedurende in totaal drie kwartier.

Zonneboiler
Op het dak van de studio’s staat een kast met slangen en een boilertank gevuld met water. De zon verwarmt het water in deze slangen en zorgt er voor dat onze gasten warm water in hun studio hebben.

Grijswater
Naast de villa staat ons bananenbos, een perk met meerdere bananenbomen en een grote “kleine kalebas boom”. Zij worden vooral gevoed met het (grijze)water uit de keukens en douches van de studio’s en van ons huis.

Was drogen
Villa San Sebastian Curaçao heeft regelmatig veel was te verzorgen. Hiervoor gebruiken we de drooglijnen naast de villa. Zelfs in de regentijd is het vaak genoeg droog en wordt de was heerlijk door de wind en de zon gedroogd. De gasten mogen (tegen betaling)  ook gebruik maken van onze wasmachines en drooglijnen.

LED-Verlichting
Op ons terrein, in de studio’s en in ons huis worden vrijwel alleen LED lampen gebruikt.

Achter gelaten artikelen
Gasten laten regelmatig artikelen achter zoals shampo’s, zonnebrandcreme, zeepflesjes, verpakte scheermesjes enz. In principe gooien wij die niet weg maar schenken het aan bewoners van Curaçao die weinig te besteden hebben.